Hvordan begynner jeg med et prosjekt?

Det er ikke alltid lett å vite hva slags informasjon man trenger når man begynner på et prosjekt, men avhengig av hva det er du gjør finnes det en rekke manualer. Det meste handler om hvor i prosjektet du starter.

Hvor begynner jeg?

Hvis du starter på bar bakke kan det være vanskelig å vite hvor man skal skaffe seg en tomt, men da må du begynne å undersøke dette.

Hvis du allerede har en tomt er du på god vei. Du vil da kunne undersøke hva som er mulighetene dine med denne tomta. Er den stor nok til å bygge en bygård eller bare et hus?

Hvor mye penger har du å investere i dette prosjektet? Når du vet svaret på det er det mye lettere å begynne å planlegge prosjektet.

Få hjelp fra andre

Noen ganger kan det faktisk lønne seg sånn økonomisk sett å leie inn en prosjektleder, for så å fortelle denne prosjektlederen hva det er du ønsker. Dette fordi de har erfaring innenfor bransjen og kan gi deg gode priser. De pengene du bruker på en prosjektleder kan fort bli spart inn, fordi det er en vanskelig bransje å navigere seg i og det er lett å gjøre noe feil.

Det å ansette en prosjektleder vil også gi deg verdifull innsikt som kan føre til at du kan lede ditt eget prosjekt neste gang.

Learning by doing

Vær en aktiv del av det prosjektlederen holder på med. Still spørsmål og få oppdateringer. Da vil du få en innsikt i hvor lang tid ulike prosesser vil ta, noe som vil gi deg erfaring du kan ta med deg til ditt neste prosjekt.

Kanskje du til og med kan være med ute i felten å være med å legge den første steinen eller å være med å spikre opp den første planka?