Hvordan planlegge?

Det kan lønne seg å begynne å planlegge i lang tid i forveien når du skal begynne på et prosjekt.

Hvorfor må jeg det, spør kanskje du? Vel, det kommer du til å få svar på i denne artikkelen her.

Ting tar tid

Selv om du har alt ditt i orden. Alle planer, alle papirer og alt det administrative er det mange prosesser du må gå igjennom. Det innebærer ofte å søke til kommunen og andre instanser for at du skal få godkjent planene dine. Dette er prosesser som tar lengre tid enn vi skulle ønske.

Sett deg inn i prosessene

Når du begynner planleggingsprosessen din så sett deg inn i hvor lang tid det tar å få svar på søknader. Ta alltid høyde for at behandlingstiden er så lang som den oppgis, gjerne også lengre om du har tid til dette. Dette gjør at du alltid vil være foran i arbeidet ditt.

Planlegg detaljer

Det er viktig å vite hva som skal til for at prosjektet ditt blir fullført. Sjekk alle detaljer med alle leverandører og sjekk også med kjøper. Det er viktig å alltid dobbeltsjekke slik at du vet at det du gjør er rett.

Lag rutiner

Det som er viktig med prosjekter er å ha rutiner. Det å ha rutiner vil gi deg en fordel i forhold til å vite at alt går som det skal. Vi anbefaler at du har satt deg delmål slik at du vet at du er på rett vei. Dette gjør at du kan bekrefte ting til kjøperne dine også. Det er utrolig verdifullt å være rutinert, fordi da fanger du gjerne opp ting før de blir et faktisk problem.

Spør en hver som har ledet et prosjekt at det med rutiner og fokus på detaljer er utrolig viktig.

Hva tenker du?