Hvordan gjennomføre?

I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hvordan du gjennomfører prosjektet ditt.

Hva må jeg gjøre?

Når det kommer til gjennomføring er det lurt å ha et skjema som forteller deg hvor lang tid de ulike prosjektene kommer til å ta. Du kan finne flere eksempler på sånne skjemaer som du fyller ut mens prosjektet er i gang. Etterhvert som du blir mer og mer vant til å gjennomføre prosjekter vil du finne ut at noen deler av disse skjemaene ikke nødvendigvis er relevant for deg, eller du vil lage ditt eget skjema.

Ha oversikt

Når et prosjekt blir gjennomført så er det å ha oversikt essensielt. Hvis du ikke har oversikt kan det være utrolig vanskelig å vite at det du skal gjøre er gjennomført.

Oppsummering

Få en oppsummering av de ulike arbeidsgruppene hver eneste dag og se hvordan de ligger an i forhold til skjema. Ha styr på leveranser og lag en daglig rapport. Da kan du se hvor langt du har kommet over tid. Det er også mye lettere å gå tilbake hvis noe har gått galt, da kan man finne ut av når det skjedde.

Nå delmål

Du vet at ting er godt gjennomført når dere når delmålene deres. Det kan godt være at de blir gjennomført litt før eller litt etter den originale planen, men når de er gjennomført er det som du har tilbakelagt et kapittel i din utviklingsreise. Det er utrolig deilig å nå delmål og det gir alle en følelse av mestring.

Hvordan vet jeg at alt er gjennomført?

Det kan være lurt å gjøre stikkprøver for å se om ting faktisk er slik som de er rapportert at de skal være. Det gjør at du lettere vet at skjemaet blir fulgt og at dere kommer til å nå fristen!