Utvikling av eiendom

Det å utvikle eiendom er et prosjekt som kan være risikabelt, men det er også et prosjekt som har høy læringskurve.

De fleste som driver med utvikling av eiendom pleier å være flinke på å vite hvilket område som kommer til å bli populært å flytte til snart. Derfor kan det lønne seg å få en oversikt over hvor flere og flere eiendommer blir utviklet.

Hvordan følger jeg med?

Det å følge med i lokale aviser og ikke minst på lokale boligsalgannonser kan føre til at du får en oversikt over hvor det utvikles mest boliger. Du kan jo også ta en risiko å begynne et helt annet sted. Det gjør jo at hvis det går bra så har du startet et helt nytt nabolag.

Hva må jeg gjøre?

Først må du jo få tak i tomter eller land der du kan utvikle boliger. Du kan sjekke hvem som eier ulike eiendommer og ta kontakt med dem for mer informasjon om salg av eiendom. Kanskje du til og med er så heldig at du allerede har en tomt du kan benytte deg av. Da er du jo allerede på god vei.

Du må også søke til kommunen eller byen du bor i for å kunne få prosjektet godkjent. Dette er nok lurt å legge mye arbeid i, fordi plutselig så sitter du på en tomt eller et stykke land du ikke kan bruke fordi prosjektet ditt ikke er godt nok planlagt.

Etter at du har søkt om å utvikle eiendommen vil du få svar fra kommunen og om det er godkjent kan prosessen begynne. Det er mange som tar kontakt med designere og arkitekter som lager boligannonser slik at boligene blir solgt under byggeprosessen, noe som fører til at du som utvikler har mer spillerom når det kommer til økonomi.